Wszystko dokładnie przepisałeś z mojego poprzedniego postu? jeżeli wywala błąd daj mi go albo zrób zrzut ekranu bo nie wiadomo o jaki błąd chodzi. W Puppim nie trzeba dodawać żadnych modułów o właśnie już są, tak trochę czytałem o Twoim modemie i nie widzę w nim niczego nietypowego, modem jak wiele innych. Mam wrażenie że rozwiązanie jest pod nosem i kręcimy się w kółko. Daj ten błąd i zrzut konfiguratora połączeń.
.
Edytuję.
To znaczy w którym punkcie teraz jesteś bo narzuciłeś takie kosmiczne tempo przemian że nie nadążam. Uzyskałeś powtarzalność połączeń, za każdym razem modem działa?
.
Ustawianie drukarki:
Menu > System > CUPS
Wchodzisz tam, znajdujesz swoje urządzenie i powinno działać. Opisuj proszę dokładniej pojawiające się problemy, nie tylko że błąd ale podaj jaki.
.
Jeżeli chodzi o dodawanie folderu na innym nośniku to mam pewne wątpliwości bo przecież jak włożysz jakąś kartę czy innego pena pojawia się na dole pulpitu ikona i wystarczy ją kliknąć żeby zamontować i wejść. Puppy ma uproszczoną obsługę nośników wręcz do granic możliwości, chyba nie można tego już lepiej zrobić, no może jak systemy zaczną rozpoznawać nasze myśli.