Autor Wątek: WhatsApp działa na FossaPup (64 bity)  (Przeczytany 2009 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Asgard

• Aktywny użytkownik
    • moje repo germanistyczne
WhatsApp działa na FossaPup (64 bity)
« dnia: Grudnia 20, 2024, 05:21:12 »

Normalnie to wystarczy mieć przeglądarkę Opera w miarę współczesnej wersji, aby uzyskać mniej więcej to samo, co widać na powyższym obrazku, jednak jeśli ktoś ma z Operą jakieś problemy, to może uzyskać poprawny dostęp do WhatsAppa z poziomu Puppy Linuksa (oczywiście pod warunkiem, że ma srajfona z zainstalowanym i skonfigurowaną apką WhatsApp). Korzystanie z WhatsAppa na kompie to wielka wygoda, bo mamy duży ekran i konkretną klawiaturę mechaniczną.

Oto link do wersji przenośnej, która działa na Puppy Linuksie 64-bitowym (np. na FossaPup 9.5) --->

https://disk.yandex.com/d/LR1v3xMDWKqDUg

Pobieramy, rozpakowujemy i odpalamy skrypt run-whatsapp.sh jednolewoklikając na nim.

Przetestowane, działa, polecam.

Nie potrafię jedynie uzyskać działającego odpalacza na Pulpicie Puppy Linuksa. Niby można przeciągnąć skrypt uruchamiający myszką na Pulpit, ale żeby odpalić, to trzeba z prawokliku dawać Run in Terminal (czy jakoś tak). Próbowałem rożnych informatycznych sztuczek, jednak albo jestem na to za głupi albo problem leży w fakcie, że testowałem to na wersji frugalnej (normalnie "zawodowo" mam Precise 32-bitowego jako full inslall on HDD,, a testy z wersjami 64-bitowymi robię na wersjach frugalnych zainstalowanych na pędrakach).
« Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2024, 05:31:28 wysłana przez Asgard »
1.8 GHz / 1.25 GB RAM / Precise 5.6.1 full install @ HDD + spolszczenie / rox / śmiga jak błyskawica. Używam zawodowo od lat jako jedynego OS'a, dlatego zawsze z kopią zapasową wszystkich plików w / (odpalam z CD lub pędraka, 30 minut max i system odtworzony z backupa na drugiej partycji)