Strony: [1]
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Pliki .Sfs  (Przeczytany 715 razy)
misiek998
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Maj 31, 2010, 21:11:43 »

eksperymenty z puppym nadal trwaja. Tym razem mam problem z plikami .sfs
Z tego co wyczytałem działaja one przy instalacji puppiego w formie "frughtal" (odpala sie go z płyty)
Ponieważ nie chce uruchamiać pc z cd-romu wybrałem instalacje full. Jako pliki .sfs mam gotowe ściągnięte m.in. przeglądarkę Opera, open office i virtual box. Czy jest jakaś inna możliwość uruchomienia tych plików?

System to: http://www.lhpup.org/

Najnowsza wersja 5A

chciałbym te pliki jakoś zainstalować, bo inaczej jeszcze nie wiem jak zdobędę do tego Open office (pliki .pet nie są obsługiwane, przez tą modyfikację). Proszę o pomoc, w miarę jak najszybciej. Komputer do piątku musi już "działać"
fafik
Moderator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 31, 2010, 21:33:53 »

przy instalacji full nie ma mozliwosci aktywowania plikow .sfs
tylko w przypadku frugal (na dysku) lub liveCD albo usb w przypadku posiadania pupsave
misiek998
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2010, 07:31:43 »

przy instalacji full nie ma mozliwosci aktywowania plikow .sfs
tylko w przypadku frugal (na dysku) lub liveCD albo usb w przypadku posiadania pupsave

No to format i od nowa instalacja, tym razem frugal... Wszystkie pliki do puppiego z tego co zauważyłem, są z rozszerzeniem .sfs

EDIT: Posiedzialem z virtualboxem i zauwazylem, że przy instalacjii frughal nie trzeba miec plyty wlozonej do cd romu ,jak myslalem na pioczatku.... Człowiek uczy się na błędach. Tak naprawde konfiguracja jest dziecinnie prosta, powiedziałbym prostsza niż w windows.

Działa jak należy Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2010, 08:28:14 wysÅ‚ane przez misiek998 » Zapisane
fafik
Moderator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2010, 09:36:22 »

Wszystkie pliki do puppiego z tego co zauważyłem, są z rozszerzeniem .sfs

Pliki .sfs sa alternatywa dla  plikow.pet - dla instalacji frugal i liveCD (zawsze w przypadku instalacji z pupsave) w celu oszczedzania przestrzeni pupsave, ktora nie powinna byc wieksza niz 1,7gb.
Przy instalacji full nie ma to znaczenia poniewaz nie istnieje pupsave i przestrzen puppiego ograniczona jest tylko rozmiarem dysku. Wowczas instaluje sie pakiety .pet
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: