Strony: [1]
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Unetbootin  (Przeczytany 1526 razy)
cozamara
Nowy użytkownik
*

« : Listopad 26, 2009, 01:13:23 »

Czołem.
Zapodałem sobie "szczeniaka" na pendriva za pomocą unetbootin-a. Moje pytanie: czy możliwe jest dodanie do menu unetbootin innego systemu, np. winzgrozy, bootowanego z twardziela? Jedyne co udało mi się wyszperać, to jak zmienić start systemu, aby wyglądał na start z płyty.
fafik
Moderator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 26, 2009, 18:14:32 »

teoretycznie mozliwe chociaz niezbyt wiele to da.jesli dolaczysz boota np. dla windowsa to bedzie to dzialalo wylacznie na twoim komputerze-przenosnie malo prawdopodobne.
jedna rzecz jest mi tylko niejasna- dlaczego zainstalowales puppiego przez unetbootin na pendrivie-skoro puppiego mozna zainstalowac bezposrednio z liveCD na USB sticku?
Z unetbootinem nie mam doswiadczenia Smutny
cozamara
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 26, 2009, 18:39:06 »

Czołem.
InstalowaÅ‚em przez unetbootin, bo zależaÅ‚o mi na bootowaniu kilku systemów istniejÄ…cych obok siebie. Puppy-iego używam na eeePC, na karcie sd. ProbowaÅ‚em grub-a, nie mogÅ‚em sobie poradzić, winda mi siÄ™ wieszaÅ‚a podczas startu z gruba, stÄ…d wziÄ…Å‚ siÄ™ unetbootin. Z takiej konfiguracji nie chciaÅ‚bym rezygnować, karta do kieszeni, i idziemy sobie z puppy-m do pracy  MrugniÄ™cie Na razie udaÅ‚o mi siÄ™ dodać wpis do menu startowego, jak zbootujÄ™, umieszczÄ™ opis w how-to, może siÄ™ komuÅ› przyda?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: