Strony: [1]
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Jupiter  (Przeczytany 232 razy)
tui
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« : Listopad 22, 2011, 22:14:49 »

Z racji, że mam laptopa asusa i jupiter pod ubuntu mi działa (pomaga oszczędzać baterię) to chciałem zapytać .Czy istnieje możliwość dodania repozytoriów jupitera do puppy albo możliwość instalacji? Ktoś się orientuje może?
fafik
Moderator
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Listopad 22, 2011, 23:15:34 »

podejrzewam ze bÄ™dzie z tym problem, ponieważ puppy jest okrojonym systemem i obawiam siÄ™ , ze brak mu bÄ™dzie elementów niezbÄ™dnych do dziaÅ‚ania jupitera. Możesz jednak spróbować bezpoÅ›rednio z pakietem .deb ponieważ puppy 5.28 bazuje na Ubuntu i możesz instalować nie tylko pakiety .pet  ale tez ubuntu .deb. nie wszystkie jednak dziaÅ‚ajÄ… jak już pisaÅ‚em ze wzglÄ™du na zależnoÅ›ci (głównie gnome)
tui
Nowy użytkownik
*

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Listopad 23, 2011, 14:25:08 »

Å›ciÄ…gnÄ…Å‚em stÄ…d  http://sourceforge.net/projects/jupiter/files/ paczkÄ™ deb i siÄ™ zainstalowaÅ‚a nawet UÅ›miech. Ale przy próbie uruchomienia pokazuje siÄ™ komunikat "Failed to execute child process "/usr/bin/mono (no such file or directory)" czyli wg google "Nie można wykonać procesu potomnego "/ usr / bin / mono (nie ma takiego pliku lub katalogu)" jakież moje zdziwienie nasta piÅ‚o jak zajrzaÅ‚em do tego katalogu i znalazÅ‚em tam plik jupiter.exe z rozszerzeniem dla windowsa Chichot.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: