Strony: [1]
  Drukuj  
Autor WÄ…tek: Witam :)  (Przeczytany 318 razy)
Petrus
Nowy użytkownik
*

« : Czerwiec 19, 2011, 07:52:21 »

Witam Uśmiech
Pewnie mi nie uwierzycie ale ja mam już 64 lata,i zakochałem się w "lupu".Sam nie wiem jeszcze czy w 5.25,czy też przerobionym przez mistrza 5.2.W "Fakiku jest problem,ma obsługę zwykłej myszki,5.25
obsługuje sensorową.Kiepsko znam język "wyspiarzy" stąd - kilkaset podejść do Linuxa,z słabym powodzeniem Smutny.Jednak małe jest piękne!,chciałbym aby system stworzony przez Was był też systemem ratunkowym.A tak sprawdziłem Uśmiech (już go troszkę opanowałem).Ponieważ widzi partycje np. Win,być może uratuje życie w mojej rodzinie,kiedy "winda" odmówi posłuszeństwa grożąc utratą danych.Bardzo dziękuję Wam za waszą pracę,starsze pokolenie woli jednak kiedy komp przemawia tekstem w ludzkim języku.Który w zdecydowanej większości jest o nas językiem zrozumiałym Uśmiech.
Życzę wszystkiego dobrego,będę śledził rozwój i od czasu do czasu niestety pytał prosząc o pomoc :*
"piotr"
fafik
Zaawansowany użytkownik

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2011, 09:35:15 »

tutaj znajduje sie pakiet  tlumaczen dla puppiego .Nie jest to spolszczenie 100%,  ale puppy przybiera polska twarz po instalacji UÅ›miech

http://forum.puppylinux.pl/index.php/topic,169.0.html

Pozdrawiam
Petrus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2011, 11:36:04 »

Fafik dzięki za podjęcie tematu,zobaczę może się uda!.Już wypaloną z Twoim imieniem zabrała moja młodsza siostra Uśmiech.Kto wie może przez to świat przestanie na siebie warczeć,a bardziej skomleć z tęsknoty Uśmiech
życzę miłej niedzieli !
ps.siedziałem i kombinowałem jak tu zainstalować pakiety z linku który mi podałeś,zrezygnowany zaryzykowałem i wystartowałem lupu 5.25 z pena!.Po restarcie komp zagadał do mnie w ojczystym języku = super i HI FI! .FAFIK dziękuję :* - choć nie mogę Ci obiecać że przetanę marudzić Uśmiech
miłego wieczoru życzę!
ps.czar prysł Smutny,na penie jest plik lupusave który ma ponad 400Mb,pewnie wziął się stąd że kilkakrotnie zapisał wprowadzone zmiany Smutny.Poddaję się - przepraszając za wpisy
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2011, 20:12:50 wysÅ‚ane przez Petrus » Zapisane
Petrus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 20, 2011, 10:28:49 »

już troszkę poprawiłem swoje błędy (popełnione z niewiedzy wcześniej) proszę zamknąć temat
Petrus
Nowy użytkownik
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 04, 2011, 14:11:28 »

już troszkę poprawiłem swoje błędy (popełnione z niewiedzy wcześniej) proszę zamknąć temat

Jeszcze temat mój istnieje Uśmiech - dziękuję serdecznie Wam za okazaną mi pomoc szczególnie Panu Fafikowi za cierpliwość do mnie,wykazał wiele zrozumienia dla starego człowieka.Wielkie dzięki!.
Ja się niestety z Wami już pożegnam (była sprzeczka rodzinna na temat sieci wi-fi!) - rezygnuję z internetu!.Cóż i tak czasami bywa,przychodzi coś co jest niezależne od nas.
Bardzo dziękuję za okazaną mi pomoc :* Jesteście Wspaniałymi ludźmi!
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2011, 14:15:11 wysÅ‚ane przez Petrus » Zapisane
witek_w11
Użytkownik
**

« Odpowiedz #5 : Lipiec 04, 2011, 19:32:39 »

Nie byłbym soba gdybym nie naciągnął netykiety. Nie powinienem ingerować w relacje rodzinne, ale być może nie wiesz że możesz mieć internet dostarczany przez operatorów sieci komórkowych. Tylko zależy gdzie mieszkasz, czy jesteś w zasięgu danego operatora (zasięg telefonu i zasięg internetu to nie to samo). Ja korzystam z playa i w usłudze bezabonamentowej płacę 50 złotych na 56 dni, czyli mniej niż złotówkę dziennie (nie robię reklamy tylko podaję skalę kosztów), masz jedynie limit 4 gigabajty ale jak nie pojedziesz z filmami ani nie zawiśniesz na skype to nie przekroczysz. W allegro kupisz modem za 50 złotych, na przykład huawei e630, na rynku wtórnym laptopa z portem pcimcia za 400 złotych i masz swój własny net bez wchodzenia z kimkolwiek w konflikt. Oczywiście bez żadnych problemów instalujesz puppiego i korzystasz.
.
Nie żegnam się, powodzenia życzę.
Pozdrawiam.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: