cozamara
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #15 : Lipiec 30, 2010, 00:14:08 » |
|
hey też używam playmobile mam pytanie
czy dns ustawiane automatycznie czy te które prezentujecie na stronie są lepsze?
pozdr
Natywne, dopisane przez nas, są nieco lepsze. Połączenie jest stabilniejsze, i nieco szybsze niż na orginalnych z Play.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaderypolux
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 21, 2010, 22:49:54 » |
|
witam, po kilku miesiącach korzystania z puppy 4.3.1. na dosyć wybrednym sprzęcie przestał mi działać internet. korzystałem z PupDial modem Internet dialer ustawienia jak koledzy wyżej podali i wszystko działało aż niedawno się posypało. Łączy się z siecią. Modem ma zieloną lampkę pojawia się ikona połączenia jest nawet przesłane parę pakietów ale gdy włączam przeglądarkę ta pokazuje, ze nie ma połączenia. co się mogło zadziać wg Was? czy trzeba robić reinstalkę? :/
korzystam z Puppy w wersji na hd ale bez pełnej instalacji (frugal) z racji na sprzęt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fafik
|
 |
« Odpowiedz #17 : Wrzesień 21, 2010, 23:32:48 » |
|
Jesli posiadasz kopie biezpieczenstwa swojego pupsave.2fs. to zaczal bym od wgrania kopi zabezpieczonej. trudno bedzie znalesc przyczyne. byc moze jakis konflikt bibliotek.Wiele zalezy od tego co ostatnio instalowales......
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2010, 23:34:24 wysłane przez fafik »
|
|
|
|
|
gaderypolux
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #18 : Wrzesień 22, 2010, 00:46:43 » |
|
dzięki za szybką reakcję, właśnie nic nie instalowałem, obchodzę się z nim jak z jajkiem aby potem znowu nie siedzieć przez tydzień i płakać i bawić się z dyskietkami flashami itp. doszedłem do wniosku, że dla "zabawy" usunę personal storage file i przez chwilę myślałem że sobie popsułem go całkowicie. jednak odżył oczywiście "nowy" i net działał. może coś tam się wkradło...nie wykluczam błędów na dysku :/
ale na pewno lepiej usunąć taki jeden plik niż całą instalację
pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
michalmw
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #19 : Wrzesień 30, 2010, 19:27:59 » |
|
Witam, Mam następujący problem. Prześledziłem całą waszą rozmowę na temat internetu play. Jednak program nie znajduje mojego modemu.. Chciałbym się dowiedzieć co mogę wtedy zrobić? Naciskam 2 razy prude<tak to chyba sie nazywa>, ale nic ;/. Na dole mam komentarz, że nie znalazło. Co mogę zrobić? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fafik
|
 |
« Odpowiedz #20 : Październik 03, 2010, 01:55:11 » |
|
Najpierw potrzebujemy wiedziec o jaki modem chodzi........
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cccpis85
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 19, 2011, 13:51:56 » |
|
siemka, mam podobny problem modem huawei e176G system lucid puppy 520 na vmware 3.1.3 build-324285 Próbowałem z ustawieniami z tego wątku i net nie działa. Zmiany w resolf.conf są resetowane przy próbie połączenia. Nie miałem wcześniej do czynienia z linuksem, proszę o podpowiedź. Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
fafik
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 19, 2011, 14:09:21 » |
|
wiec tak na poczatek z ciekawosci proponowal bym sprobowac nastepujacy program: http://www.global3g.strony.pl/index.html wersja wolna ma pewne ograniczenia mozna tez kupic wersje pelna za 29zl
bardziej jestem ciekaw czy wogole dziala na puppym...... Postaram sie znalesc ustawienia dla puppiego ale moze to chwile potrwac
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cccpis85
Nowy użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 19, 2011, 21:37:25 » |
|
próbowałem z tym programem na różnych dns-ach ale nie działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witek_w11
Użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 26, 2011, 19:28:08 » |
|
Chociaż jestem lamer to na okrągło jadę playem więc może coś pomogę. Na początek włóż modem, odpal komputer i jak masz pulpit to kliknij ikonę connect żeby zobaczyć czy Twój system w ogóle widzi modem. Pojawi się okienko dialogowe, klikasz ikonkę gprs i na liście wykrytych modemów powinno się pojawić /dev/tty/USB0. Jeżeli tak to ok, jeżeli nie to klikasz probe i powinno się pokazać (jeżeli nie to gorsza sprawa). Wówczas zapełniasz kolejne pozycje ręcznie: modem /dev/tty/USB0 (zero na końcu), apn internet, user blank, password blank, numer *99#, pin blank (no, chyba że masz pin). I wtedy klikasz ok, pojawia się małe okienko dialogowe klikasz ok, i restart system. Po ponownym uruchomieniu klikasz menu> network> pgprs connect i powinno połączyć. Ja tak jadę na kilku modemach już i zawsze się udaje.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2011, 19:48:41 wysłane przez witek_w11 »
|
|
|
|
|
|