tst2
okey. Trident nie jest na dzien dzisiejszy wspierany przez wersje puppiego 5.2
Chociaz mozliwa jest aktywacja!!!!!
Tutaj przyklad:
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=542232329&t=62060
w zasadzie sensownie bylo by zainstalowac puppiego na usb sticku. nastepnie zmienic ustawienia xorg na innym kompie i sprobowac wystartowac puppiego ponownie na tym laptopie.(mozesz tez sprobowac zainstalowac xorg_high z puppy package managera)
Jezeli z puppim 4.3.1 masz problem tylko w dziedzinie estetycznej- to mozesz wyprobowac roznego rodzaju remixy.
np: NOP, ktory ma srodowisko xfce i naprawde wyglada dobrze
ftp://skami.homelinux.org/puppylinux/ISO/puppy-431-NOP.iso
albo NOPquirky:(na quirkim z tego co wiem to dziala)
http://puppylinuxstuff.meownplanet.net/NOP/quirkyNOP-120.iso
uzytkownik: puppy
haslo:linux
Obydwa bazuja na puppim
OK, prześledzę Twoje sugestie.
Dotarłem do ciekawych informacji o 5.xxx
Jest dystrybucja 5.1 Wary - przewidziana dla starego sprzętu.
U mnie odpaliła spod xorgwizard bez problemu. Nie testowałem jeszcze w trybie LiveCD.
Wreszcie pozbyłem się "estetyki" 4.xxx
(Przeczytałem post Novellahub - nawet niepotrzebne są kombinacje w rodzaju edycji pliku ustawień. Wystarczy pokombinować w opcjach xorgwizard).
Pytanie czy można jakoś przenieść ustawienia/sterowniki do Tridenta spod Wary 5.1 na zwykłego 5.2? (shell chyba ten sam)
Na puppyIRc'u ustaliłem że jest to wykonalne za pomocą SquashRS (SRS) ale to jest rzeźba nie dla nowych.
Zależy mi na na 5.2 - jeśli dobrze przeczytałem tu na Forum ktoś pracuje nad polonizacją Puppyego - na wersji 5.2. I na takiej też mi zależy.
Więc do estetyki dochodzi polonizacja.
Poczytałem światowe stronki i blogi o Puppym 5.xxx i wychodzi, że zaczyna on mieć wielkie możliwości rozwojowe - m.in daje się podpinać pod repozytoria Ubuntu.
Robi się się ciekawie.
Opinia nt. przeprowadzki sterów/ustawień spod 5.1 pod 5.2 mile widziana.
Na IRCu mówili, że podobnie można przenieść wersję językową.
(Ten post jest pisany już spod 5.1 Wary - co cieszy).